יום רביעי, 16 באפריל 2014

אסטרטגיית בידול ואסטרטגיית מיקוד


מיקוד שיווקי ובידול שיווקי
דוגמא מעולה מממלכת החלבה בשוק מחנה יהודה


.ביום שישי האחרון יצא לי לטייל בשוק מחנה יהודה
שנים (!!) שלא ביקרתי בשוק ואני ממליצה בחום
.לכל מי שלא שלא עשה את זה בכלל או הרבה זמן
!!!הצבעים, הריחות, הדמויות וה-ט-ע-מ-י-ם
(-; בטוח עליתי איזה קילו או שניים רק במהלך הסיור

(-: !!!שמתי לב שתוך כדי שיטוט אני חושבת ביני לבין עצמי על - שיווק
תהיתי לגבי התחרות הגבוהה שיש בשוק בין בסטה לבסטה
.ואיך (אם בכלל) מתמודדים איתה הבסטיונרים
שהרי בת'כלס, כמעט ואין הבדל בתוצרת - לימון זה לימון
.ופטרוזיליה זה פטרוזיליה
פטרוזיליה בשוק מחנה יהודה. צילום: גליה דונת-לויטן

?אז למה שלקוח שמשוטט בשוק יקנה מהאחד ולא מהאחר
,או בשפה שיווקית - איך יוצרים יתרון תחרותי
?ואיך "גורמים" ללקוחות לקנות דווקא מאיתנו - שוב ושוב

."דרך הדוגמא של השוק אני רוצה לציין שתי "אסטרטגיות


אסטרטגיה של מיקוד ליצירת מומחיות

,בשוק מחנה יהודה יש לא רק פירות וירקות, תבלינים וכלי בית
...יש גם מעדניות קטנות שמוכרות גבינות, דגים, חלווה, טחינה ועוד
מהלך שיווקי גאוני לדעתי הוא המהלך של אלי ממן* שבעבר היה
.בעל דוכן ירקות, בעל חנות בגדים ובעל מאפייה שנקלע לקשיים בעסקיו

אלי לקח את הניסיון רב השנים של אביו כעובד בחנות לממכר חלבה
בעיר העתיקה, והתבסס על הניסיון הזה כשהקים עסק שמייצר
.אך ורק טחינה וחלבה

ממלכת החלבה בשוק מחנה יהודה. צילום: גליה דונת-לויטן
.חלבה עם פיסטוק וחלבה עם שוקולד לבן
.חלבה עם נענע וחלבה עם צימוקים
.חלבה בטעם שוקולד וחלבה עם אגוזי לוז
...ועוד ועוד, עשרות סוגים שונים של חלבה


.לוותר על מוצרים ולקוחות זה מהלך שדורש אומץ, הבנה של השוק, ידע ונחישות

כאשר אנו בוחרים להתמקד ולוותר על מוצרים / לקוחות
.אנו יכולים להרוויח מעמד של מומחה בקרב הקהל שקונה את המוצר שלנו

ומעבר ליתרון של מיקוד כל הפעילות השיווקית
- (מיקוד לעומת התפזרות ובזבוז משאבים)
מעמד של מומחה מאפשר לנו פעמים רבות 
.לגבות מחירים גבוהים יותר מהלקוחות שלנו



אסטרטגיה של בידול

.בידול זה בעצם לומר - במה אני שונה מהאחרים ולמה שיקנו דווקא ממני
.גם פה עשה אלי מהלך גאוני
?מה אפשר כבר לומר על טחינה שלא נאמר קודם
...שהיא משומשום מלא? כבר אמרו לנו קודם
...שזה בריא? יודעים
...?שהיא מזן מסוים? את מי זה באמת מעניין

אבל את זה שהיא נטחנת באבן ריחיים שטוחנת את השומשום
- בכבישה קרה באופן כזה ששומר על ערכיו התזונתיים
!!!את זה עוד לא אמרו לנו

טחינה של ממלכת החלבה בשוק מחנה יהודה. צילום: גליה דונת-לויטן
:וגם בדוכן הטחינה אפשר למצוא מגוון טעמים לא סטנדרטי
.טחינה עם שוקולד וטחינה עם סילאן

(????????????) טחינה עם פסטו (???) וטחינה עם אמבה
 (-; !!!מה שנקרא על טעם וריח אין להתווכח


?ובעצם כשנכנסים לדוכן השאלה הנשאלת היא לא - לקנות או לא לקנות
??השאלה היא - איזה לקנות
(-;!!!ברור שיצאתי עם הטחינה והשוקולד

היא קלה למריחה אפילו על מצה
...ואולי באמתלה כזו אצליח לשכנע את הילדות להכניס לגוף טחינה בריאה



(-: אז ביי ובינתיים ופסח שמח

גליה



- נ.ב. - אם השאלה הנשאלת כרגע היא


?אוקיי, אבל איך אני עושה את זה בעסק שלי
אז אחרי הפסח אקיים וובינר בדיוק על זה בו ארחיב גם לגבי קהל יעד
?ואיך מאתרים אותו / מזהים אותו

:כדי לקבל את כל הפרטים והמידע - אני מזמינה אותך להירשם פה


מתוך כתבה ב"גלובס" על ממלכת החלבה*



אם את מרגישה שאת רוצה עזרה בכל מה שקשור בשיווק הפריטים שאת יוצרת,
את מוזמנת ליצור קשר לקביעת פגישת ייעוץ: 0544-820832




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה